Майже 94% м'ясо-продукції, що виробляють та реалізовують на Черкащині не відповідає вимогам якості. Це показали перевірки 26-ти суб’єктів господарювання, на 18 з них було виявлено невідповідну продукцію, запевняють фахівці Черкаського центру стандартизації, метрології та сертифікації.
З молочними, рибними та хлібобулочними виробами на Черкащині не так погано. Тут відсоток підприємств на яких виявлені неякісні продукти, становить від 30 до 50. І хоча державний контроль – це головний механізм захисту прав споживачів. Все ж обізнаність та допитливість останніх відіграє не останню роль у виробництві якісних продуктів. Останнім часом питання якості нафтопродуктів набуло неабиякої популярності. На думку
директора ДП "Черкасистандартметрологія" Віктора Білоусова в Україні давно назріла проблема вдосконалення законодавства у напрямку захисту споживацьких прав громадян. Останнім часом їх порушують дедалі більше. За скаргами споживачів цього року було перевірено 65 суб’єктів господарської діяльності. Громадяни звертались здебільшого з питань якості непродовольчих товарів та платних послуг.