Сделать стартовой | Добавить в закладки
Українською     In English    
Портал г.Смела » Новости г Смела


 М'ясні "делікатеси" з підпілля.

28.12.2010, Просмотрено: 1373, Категория: Происшествия и криминал, Комментарии: 0
М
Співробітниками головного відділу податкової міліції ДПІ в м. Черкаси в ході проведення оперативно-профілактичних заходів на території обслуговування було виявлено та припинено незаконну діяльність підпільного цеху з незаконного виготовлення м'ясопродуктів.

Як виявилося, підпільний цех із переробки та виготовлення м'ясної продукції з курятини та свинини на території власного приватного домоволодіння облаштував 42-річний приватний підприємець, житель с. Мошни Черкаського району. У власноруч облаштованому підприємцем цеху працювало приблизно 25 найманих працівників (звісно, не оформлених належним чином), які виготовляли ковбаси, м'ясні рулети, балики зі свинини та курятини, а також підготовлювали для копчення кури та курячі стегенця.

Уся продукція виготовлялася за сумнівною технологією та без дотримання елементарних санітарних норм. Обсяги підпільного виробництва вражають. У результаті санкціонованого Черкаським районним судом огляду домоволодіння підприємця, податківцями виявлено приблизно 20 тон напівфабрикатів без жодних документів про їх походження та якість, приблизно 100 кг готової продукції, 100 мішків із сіллю, а також приправи, харчові домішки невідомого походження, барвники та велику кількість оцту, за допомогою яких горе-підприємець намагався надати м'ясу не першої свіжості «товарного» вигляду. Лишень одного меленого перцю виявили 4 мішки.

Також виявлено та вилучено промислове обладнання для переробки м'яса: 2 промислових міксери, 2 м'ясорубки, електропристрій для начинювання ковбас, 3 промислові морозильні камери, 12 газових плит для смаження та запікання ковбас.

Загалом вилучено незаконно виготовленої продукції на суму понад 500 тис. грн. та обладнання на суму приблизно 150 тис. грн.

У порушення ст. 6 Закону України „Про захист прав споживачів" №1023-ХІІ від 12.05.1991 р. та ст. 4 ЗУ „Про якість та безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини" №771/97-ВР від 23.12.1997 p., ст. 3, 4 ЗУ „Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" жодного документу на таке виробництво «бізнесмен» не мав, не кажучи про те, що жоден працівник цеху не мав санітарних книжок. Сировина для виробництва та напівфабрикати, а також готова продукція зберігалися в антисанітарних та далеких від заводських умовах.

Виготовлену продукцію чоловік збував на місцевих ринках м. Черкас, м. Сміли та в Києві.


На горе-підприємця чекає відповідальність за адміністративним, а, можливо, й кримінальним Кодексом України.

Джерело: В.о. керівника УПМ ДПА в Черкаській області В.І. Перегняк




Погода, Новости, загрузка...

Комментарии

Нет комментариев
Оставлять комментарии могут только авторизированные пользователи

Новости Смела.

Новости Смелы - это новостной мониторинг смелянских новостей, с разбивкой по группам. Происшествия в городе, криминал, события, спортивные новости Смелы и Смелянского района.

X
главная страница copyright © Смела
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.
:: Реклама на сайте
Copyright ©2007-2017 by Kasseler CMS. All rights reserved.